20 Haziran 2015 Cumartesi

ASUS, HTC’yi Satın Alacak Mı?!!!

Asus’un, hisseleri hızla düşen HTC’yi satın almayı ciddi olarak gözden geçirdiği söyleniyor.

Geçtiğimiz günlerde HTC yönetiminden yapılan bir açıklama, şirketin bu yaz ciddi biçimde zarar etmeyi beklediğini gözler önüne sermişti. Bu açıklamanın hemen ardından, HTC hisseleri bir anda % 20’den fazla değer kaybetmişti. Tayvanlı teknoloji devinin telefon satışlarının gittikçe düşmesi ve yeni ürünlerin beklenen ilgiyi görmemesi, şirketin uzun zamandır girdiği düşüş trendinden çıkmasına engel oluyor.
HTC’nin kısa sürede bu kadar değer kaybetmesi, bir başka Tayvanlı teknoloji devinin dikkatini çekmiş durumda. Söylentilere göre Asus yönetimi, HTC’yi satın almayı ciddi biçimde gözden geçiriyormuş. HTC’nin hisselerinin değer kaybetmesi böyle bir girişimi çok daha kolay kılacaktır. Öte yandan şirketin sahip olduğu isim hakları ve patentler gibi entellektüel birikimler, telefon pazarındaki etkisini gittikçe artıran Asus için iyi bir yatırım olacaktır.
Asus içinden gelen haberler de bu söylentileri doğrular nitelikte görünüyor. Şirketin iç yazışmaları, Asus CEO’su Johnny Shih’in HTC’yi satın alma fikrini diğer yöneticilerle ciddi biçimde tartıştığını ortaya koyuyor. Asus’un mali işlerden sorumlu müdürü David Chang, yaptığı açıklamalarda bu durumu açıkça teyit etmiş bulunuyor.
Ancak Asus içinde dönen tartışmalarda ortaya çıkan fikir, HTC’nin satın alınması konusunda temkinli davranılması gerektiği yönünde yoğunlaşmış görünüyor. Şirket yönetimi eskiden beri zarardaki rakiplerini yutmak yerine, kendi çabalarıyla satışları artırarak büyümek yoluna gitmeyi tercih ediyor. Bu yüzden de HTC’nin satın alınması konusunda ciddi çekincelerin olduğu bildiriliyor. Nitekim geçmişte bu tür satın almalarla büyümeye çalışmak, pek çok firmanın zarar etmesine sebep olmuştu. Asus yönetiminin de aynı hataya düşmekten çekinmesi gayet mantıklı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder