20 Haziran 2015 Cumartesi

Çinliler iOS 9’u Kırmak İçin Jailbreak Çalışmalarına Başladı!!!!

iOS 9’un Apple tarafından duyurulmasının hemen ardından Çinli korsanlar Jailbreak için kolları sıvadı.

Geçtiğimiz günlerde Apple, WWDC 2015 konferansında resmen iOS 9’u tanıtmış. Görünüşe göre Çinli hacker toplulukları, iOS 9’un tanıtımı soğumadan Jailbreak için çalışmalara başlamış bile.
Çin merkezli Keen Team (K33n) adlı bir hacker topluluğu, iOS 9 için Jailbreak çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Keen Team, üzerinde çalıştıkları Jailbreak’in, sonbaharda gerçekleşecek olan iOS 9 çıkışına hazır olacağını belirtti. Çinli topluluk, iOS 9 için ilk Jailbreak’i yayınlamayı hedefliyor ve bunun için bir diğer hacker topluluğu Team Pangu ile ortak bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
Yapılan açıklamalara göre Keen Team, bu projeyi para kazanmak için değil, sadece unvan için yapıyor. Ancak Çin’de aktif olarak çalışan Jailbreak uygulama mağazalarının bu tip projeler başarıya ulaştığında projeyi tamamlayan topuluklara 1 milyon dolara varan ücretler ödediği oldukça yaygın bir dedikodu.
Çinli gruplar bir yandan Jailbreak için uğraşırken, Apple da teker teker Jailbreak işlemine izin veren güvenlik açıklarını kapatmaya çalışıyor. Apple’ın yeni sunduğu klavye ve multitasking özelliklerinin de Jailbreak caydırıcı olarak iş görmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder