20 Haziran 2015 Cumartesi

Oculus Rift’in Tüketici Sürümü Tanıtıldı!!!!

Oculus, San Francisco’da düzenlediği basın konferansında Oculus Rift’in tüketici sürümünü resmen tanıttı.

Geçtiğimiz günlerde çıkış tarihi 2016 olarak açıklanan Oculus Rift’in ilk tüketici sürümüne dair resmi bilgiler, dün San Francisco’da düzenlenen basın konferansında tanıtıldı. Oyuncular tarafından uzun süredir merakla beklenen VR setine dair teknik detaylar ise heyecan verici.
Oculus Rift’in tüketici sürümünde iki adet OLED ekran kullanılacak. Panellerin çözünürlüğü belli olmasa da, tüketici sürümünü test etme şansı yakalayanlar VR setin oldukça başarılı renk hassasiyetine ve hızlı tepki süresine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca Oculus, tüketici sürümünde geniş görüş alanı ve sıfıra yakın hareket bulanıklığı vadediyor.
Oculus yönetiminden Brendan Iribe, tüketici sürümünün önceki sürümlere göre daha hafif ve konforlu olacağını belirtti. Yeni kayışlarda kullanılan kumaşlar sayesinde daha rahat bir deneyim sunacak olan VR setinde lensler arası uzaklığı ayarlamak da kullanıcılara bırakılacak. Böylece her kullanıcı kendisine en uygun ve en rahat VR deneyimini elde edebilecek.
oculus rift 2
VR setinde yapılan bir diğer geliştirme ise yeni kulaklıklar. Tüketici sürümünde kullanılacak olan kulaklıklar kolayca sökülüp takılabilecek. Bu sayede eğer üst düzey bir kulaklık setine sahipseniz, VR setini kendi kulaklıklarınız ile rahatça kullanabileceksiniz.
Yapılan basın konferansının en dikkat çeken detayı ise Microsoft ve Oculus ortaklığı oldu. Oculus Rift’in tüketici sürümü, beraberinde kablosuz bir Xbox One kumandası ve adaptörü ile birlikte satışa sunulacak. Microsoft ile Oculus ortaklığı sadece bununla sınırlı kalmıyor. Konferansta konuşan Xbox markasının başı Phil Spencer’ın duyurusuna göre Oculus Rift, Windows 10 ve Xbox One ile uyumlu bir şekilde çalışacak.
oculus touch
Elbette Oculus kendi oyun kumandasını da geliştirmiş durumda. Oculus Touch adını verdikleri bu özel kumanda; her birinde bir analog kol, bir tetik ve iki adet standart tuştan oluşan iki parçadan oluşuyor. Yüksek hassasiyetli takip sistemine sahip olan Oculus Touch sayesinde oyuncular, oyun dünyasının içindeki nesneleri daha kolay bir şekilde kullanabilecek.
Oculus Rift’in final tüketici sürümü, daha önceden açıklandığı gibi 2016’nın ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek. Kesin bir çıkış tarihi ve fiyat henüz belli olmasa da, birkaç gün içinde gerçekleşecek olan E3 fuarında daha detaylı bilgiler yayınlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder