19 Aralık 2014 Cuma

Microsoft, VR Gözlük Tasarlıyor!!!



Sanal gerçeklik gözlüğü tasarlayan firmalara şimdi de Microsoft’un adı eklendi.

Microsoft’un Xbox One konsolunu daha çekici kılmak ve dünya genelinde satışları artırmak için çabaladığı bir sır değil. Sony’nin PS4 oyun konsolunun daha büyük ilgi görmesi, Microsoft’un farklı yenilikler peşinde koşmasına sebep oluyor.
Şirketin sırf bu sebepten dolayı yeni bir sanal gerçeklik (VR) gözlüğü üzerinde çalıştığına dair söylentiler var. Son zamanlarda Samsung ve Oculus Rift başta olmak üzere pek çok firmanın bu yönde ürünler ortaya koyması, bu pazarın uzun bir aradan sonra tekrar canlanmasına sebep oldu.
Her ne kadar halen sanal gerçeklik gözlüklerinin satışları bu trendi çok kârlı bir girişim haline getirmekten uzak olsa da, yakın gelecekte bu durum değişebilir. Microsoft’un da bundan yola çıkarak kendi sanal gözlük teknolojisini geliştirmeye karar verdiği söyleniyor.
Şirketin bu projesini yürüten ekibin, Surface tabletlerini tasarlayanla aynı ekip olduğu söyleniyor. Ne var ki henüz gözlüğün özellikleri ya da ne zaman hazır olacağına dair bir bilgi mevcut değil. Ancak şirket bu giyilebilir teknolojiyi gerçekten Xbox One için geliştiriyorsa, en kısa zamanda satışa hazır hale getirmek isteyecektir. Bu da 2015 yılının ilk aylarında düzenlenecek teknoloji fuarlarından birinde basına tanıtılması ihtimalini ortaya koyuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder