21 Ocak 2015 Çarşamba

Elder Scrolls Online Ücretsiz Oluyor!!!!

Bethesda tarafından bugün yapılan bir açıklama, oyunun yeni bir yapıya geçirileceğini haber verdi.

Elder Scrolls evreninde geçen ve tüm Tamriel kıtasını içinde barındıran bir MMORPG yapma fikri uzun yıllardan sonra en sonunda gerçek olmuştu. Ne var ki MMORPG pazarındaki inanılmaz rekabet, Bethesda’nın geçen zaman içinde strateji değiştirmesini kaçınılmaz kılmış gibi görünüyor.
Bu bağlamda şirket oyunun adını ve ekonomik yapısını değiştireceğini bugün açıkladı. Oyunun adı The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited olacak. Oyuna yeni girecek olan oyuncular bir defalık ücret ödeyecekler, ancak istemezlerse oynamak için aylık abonelik ücreti ödemek zorunda olmayacaklar. Oyunu daha önce almış olanlar ise çıkmış olan içerikle birlikte oyuna ücretsiz devam edebilecekler.
Ancak aylık abonelik ücreti ödemenin çok ciddi avantajları olacak. Ücretsiz oyuncular belirli dönemlerde yayınlanacak olan DLC’lerle açılacak olan yeni bölgelere giremeyecekler. Aylık abonelik ücreti ödeyen Plus aboneler ise yeni bölgeler ve içeriklere erişimin yanı sıra, her ay önemli miktarda oyun içi para elde edecekler.
Bethesda bu yeni modele geçişi 17 Mart tarihinde gerçekleştirecek, bu değişiklik tüm PC ve Mac oyuncularını otomatik olarak kapsayacak. Oyunun yeni halinin konsol versiyonları ise 9 Haziran tarihinde satışa çıkacak. Xbox One ve PS 4 için aynı anda çıkacak olan oyuna katılabilmek için Xbox Live Gold ya da PlayStation Plus üyelik sahibi olunması gerekecek. Bethesda’nın oyunun yeni sürümüyle ilgili olarak yayınladığı en son tanıtım filmini de aşağıda izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder