5 Ocak 2015 Pazartesi

HP Masaüstünde Hologram Yaratacak!!!

HP tarafından geliştirilen ZVR modeli monitör, özellikle endüstriyel tasarımcılar için yeni kapılar açabilir.

Iron Man filmlerini seyredenlerin çoğu Tony Stark’ın özel atölyesinde çalışırken kullandığı üç boyutlu holografik görüntü sistemine özlemle bakmıştır. Tabii o kadar büyük ve karmaşık bir holografik sistemin düzgün çalışması, biraz da sistemi kontrol eden yapay zeka JARVIS sayesinde mümkün oluyor. HP buna benzer bir sistemi şimdi masaüstüne getirmeyi hedefliyor.
HP tarafından tasarlanan ZVR modeli klasik bir 3D ekran değil. Her ne kadar Stark’ın sistemi kadar büyük bir çalışma alanı sunmasa da, özellikle üç boyutlu tasarımlar uğraşanların çalışma sistemini değiştirebilecek kadar gelişmiş. 23,6 inçlik ekrana sahip olan ZVR, 1080p çözünürlük destekliyor ve yansıma önleyici kaplamaya sahip. Bu özellikler ilk bakışta pek standart görünebilir, ancak detaya inince iş değişiyor.
hp-zvr-2
ZVR’nin üst kısmında bulunan dört adet kızılötesi kamera kullanıcının başını devamlı takip ederek görüntünün uygun şekilde işlenmesini sağlıyor. Buna ek olarak monitörle beraber verilen bir de özel gözlük sayesinde 3 boyutlu görüntünün oluşturulması tamamlanıyor. İş sadece üç boyutlu görüntü oluşturulmasıyla da bitmiyor, kullanıcı bu görüntüyü istediği gibi farklı eksenlerde döndürüp çevirebiliyor. Yani ZVR aslında kelimenin tam anlamıyla bir sanal gerçeklik monitörü diyebiliriz.
HP bu yeni monitörü ne zaman ve ne fiyatla piyasaya süreceğini henüz açıklamadı. Ancak bu ilkbahar aylarında çeşitli ülkelerde satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder