9 Ocak 2015 Cuma

Qualcomm Yeni İşlemciyle Sorun Yaşıyor!!!!

Amerikan işlemci üreticisi Qualcomm, bu yıl piyasaya sürülmesi gereken yeni işlemcisinde ısınma sorunları yaşıyor.

Korea Times gazetesinde çıkan bir habere göre, Qualcomm’un yeni nesil mobil işlemcisi Snapdragon 810 ciddi sorunlarla boğuşuyor. Şirketin bu işlemciyle sorun yaşadığına dair daha önce de söylentiler çıkmıştı.
Ancak geçen zamanda Qualcomm’un bu sorunlara köklü bir çözüm bulamadığı ilk kez açıkça haber oluyor. Snapdragon 810 modelinde yaşanan birden fazla problem bulunduğu, şirketin bunlarla geçici önlemler alma yoluna gittiği söyleniyor.
Qualcomm’un yeni nesil 20 nm 8 çekirdekli mobil işlemcisi Snapdragon 810 ilk kez geçtiğimiz yılın Nisan ayında duyurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan CES 2015 fuarında da LG’nin G Flex 2 telefonu içinde görüldü. Ayrıca Samsung’un Galaxy S6 modelinde de kullanılacağı biliniyor.
Ne var ki işlemcinin hafıza kontrolcüsünde ciddi sorunlar olduğu, bunun da önemli performans kaybına sebep olduğu bildiriliyor. Fakat daha da önemlisi, Snapdragon 810 modelinin belirli voltaj aralıklarında çok fazla ısınma sorunu yaşıyor olması.
İşlemcinin üzerindeki Adreno 430 grafik yongasının bir öncekinden daha hızlı olduğu, ne var ki belirli saat hızlarında yanma tehlikesi geçirecek kadar ısındığı bildiriliyor. Qualcomm’un tüm işlemcinin yanmasını önlemek için bulduğu geçici önlem ise performans olabildiğince kısmak olmuş. Öyle ki 810’un performansının bu kısıntılarla neredeyse 805 modelinin seviyesine kadar gerilediği söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder