8 Ocak 2015 Perşembe

Sony, İki Farklı Xperia Z4 Üretebilir!!!

Sony’nin bir sonraki nesil üst sınıf telefonuyla ilgili ilginç söylentiler gelmeye devam ediyor.

Sony’nin özellikle cep telefonları konusundaki politikasında ciddi biçimde değişikliğe gittiği bir süre önce kesinleşmişti. Bu yeni politikaya göre alt ve orta sınıftaki modellerini önemli ölçüde budayan firma, en üst seviye telefon modellerinde de senede iki yerine bir model çıkarmaya karar verdi.
Sony’nin 2015 yılı için çıkaracağı amiral gemisi model Xperia Z4 ile ilgili söylentiler de arada gelmeye devam ediyor. Sony’nin bu yeni telefonu CES 2015 fuarında ortaya çıkaracağına dair beklentiler vardı, ancak bu gerçekleşmedi. Şimdi telefonun önümüzdeki aylarda İspanya’nın Barselona kentinde yapılacak olan Mobile World Congress etkinliğinde tanıtılacağı fısıldanıyor.
Bu arada yeni sızan bir habere göre, Sony bu telefondan iki farklı model üretmeyi planlıyor. İki modelin de ekranları hariç tüm donanımı aynı olacakmış. Ekranlar arasında fark ise tamamen sunulan çözünürlükten ibaretmiş. Sony, Z4’ün ABD pazarında satacağı versiyona Quad HD (2560×1440) ekran, diğer ülkelerde satılacak modele ise Full HD (1920×1080) ekran koymayı planlıyormuş.
Ekran boyutunun 5,2 inç olacağı düşünülürse, bu boyuttaki bir ekrandaki çözünürlük farkını bir insan gözünün algılaması pek mümkün değil. Ancak Quad HD ekranlı modelin bataryasını çok daha hızlı tüketeceği kesin. Bu kararın arkasındaki yegane sebep pazarlama taktiği olacaktır. Amerikalıların daha yüksek çözünürlük takıntısını tatmin etmek satışlara şüphesiz olumlu etki edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder