5 Şubat 2015 Perşembe

Apple Arama Motoru mu Yapıyor?!!

Donanım ve yazılım devi Apple şimdi de Google’ı hedef alıyor olabilir. İşte Apple’ın arama motoru için verdiği iş ilanı…

Google ile Android yüzünden arası pek de iyi olmayan Apple, platformunda Bing’i tercih ediyor. Ancak Microsoft Bing arama motorunun Google’ın yerini tutmadığı da bir gerçek. İşin ticari rekabet kısmı yüzünden yıllardır Apple’ın bir arama motoru yapıp Google’a rakip olup olmayacağı merak edili ve konuşulur.
Cult of Mac tarafından keşfedilen bir iş ilanı bu ihtimali güçlendiriyor. Apple’ın Mühendislik Proje Yöneticisi iş ilanında işin adı “Apple Search” yani Apple Arama. İş tanımında yüzlerce milyon kullanıcıyı destekleyecek bir arama platformu geliştirileceği belirtiliyor. İnsanların bilgisayar ve mobil cihazlarını kullanma şeklinde devrimsel bir değişim sağlayacak bir proje olarak tanımlanıyor.
Bu ilan kesinlikle bir arama motoru projesi olduğunu gösteriyor. Ancak sadece Apple ürünlerinde ve ekosisteminde geçerli bir proje mi olacak, yoksa Google’ın ana arama motoru gibi tarayıcı tabanlı ve herkes tarafından erişilebilir bir hizmet mi olacak belli değil.
Şurası bir gerçek ki Apple iPhone, iPad, iPod, iMac ve benzeri ürünleri kullanan yüz milyonlarca kullanıcı var. Sadece bunların kullandığı varsayılan arama motorunun değişmesi bile Google’ın karşısında güçlü bir adım olacak. Ancak elbette Apple'ın harita uygulamasındaki felaket de hafızalarda henüz taze.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder