8 Şubat 2015 Pazar

ASUS ZenFone C Duyuldu!!!!

ASUS Zenfone C
ASUS Zenfone C

ASUS’un Zenfone serisine ZenFonce C eklendi. Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6’dan sonra işte ZenFone C ve özellikleri…

Duyuru yapıldığında bizi ilk şaşırtan ZenFone serisinin numaralandırılmış sıralaması yerine direkt ZenFone C gibi farklı bir isim kullanılması oldu. İlk soru elbette yeni ZenFone C’nin önceki modellere göre nerede yer aldığı oluyor? Cevabı basit, ZenFone C modeli kod ismine baktığımızda ZC451CG olarak geçiyor yani seviye olarak ZenFone 4’un biraz üzerinde, ZenFone 4.5 diyebileceğimiz bir model. Hali hazırda yurtdışında satışta olan ve yurtdışı fiyatı 90 dolar gibi uygun olan ZenFone C’nin resmen Türkiye’de de duyurulması zaten bekleniyordu.
ZenFone C’de neler var? ZenFone C’de en önemli özellik 4 yerine 4.5 inçlik büyütülmüş ekran ve de f/2.0 değerine sahip geliştirilmiş lens oluyor. Bu değer seride ASUS’un odak noktası olan düşük ışıkta çekim performansını geliştirecek.
Serinin hesaplı kısmında yer alacağı için eski nesil Intel Atom Z2520 işlemci ve GPU’su da PowerVR SGX544MP2. Çift SIM destekleyen telefonda 854 x 480 piksel (FWVGA) ekran kullanılıyor. 5MP’lik ana PixelMaster kamera, High Dynamic Range özelliğine sahip. İşte bu dikkat çekici, giriş seviyesindeki bir telefonda ve 5 megapiksellik kamerada HDR ilginç olacak. Ön kamera ise standart VGA olacak. Pil kapasitesi ise 2100 mAH.
ZenFone C yani ZC451CG yapılan açıklamaya göre Şubat ortasında 499 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder