19 Mart 2015 Perşembe

AMD Yeni Radeon 390X Modelinde 8 GB RAM Kullanabilir!!!!

AMD’nin Fiji tabanlı yeni Radeon 390X ekran kartında 4 GB hafıza kullanma planında değişiklik yaptığına dair ciddi söylentiler var.

AMD’nin yeni çıkacak olan Fiji tabanlı Radeon 390X ekran kartının yaz başına doğru piyasada olması bekleniyor. Şirket bu yeni ekran kartlarında HBM (High Bandwith Memory) hafıza modüllerini kullanmaya hazırlanıyor. Bu hafıza modüllerinin üretimi ucuz ya da kolay değil, fırından düzgün çıkan yonga oranı çok yüksek sayılmaz.
Bu sebepten dolayı AMD’nin yeni çıkacak olan Radeon 390X ekran kartının 4 GB hafızayla geleceği tahmin ediliyordu ve söylentiler de bunu doğrular nitelikteydi. Ne var ki piyasa şartlarındaki değişim nedeniyle şirketin bu kararını tekrar gözden geçirmek zorunda kaldığı fısıldanıyor.
AMD’ye yakın bir kaynaktan sızdığı söylenen yeni habere göre, şirket yeni kartında 4 GB yerine 8 GB HBM RAM kullanmaya karar vermiş. Bunun öncelikli sebebinin 4K oyunların sayısındaki artış olduğu söyleniyor. 4 GB RAM takılı bir ekran kartı, işlemcisi ne kadar hızlı olsa da, 4K oyunları çalıştırırken oluşan darboğaz yüzünden sıkıntı yaşayacaktır. Bunu dikkate alan AMD, hafıza miktarını ikiye katlamaya karar vermiş.
AMD’nin bu kararında etkili olan ikinci unsurun ise Nvidia’nın yeni Titan X ekran kartını 12 GB hafızayla piyasaya sürmesi olduğu fısıldanıyor. Şirketin bu hamleye karşılık vermek zorunda hissettiği söyleniyor. Sebep ne olursa olsun, AMD’nin yeni Radeon 390X modeli büyük ihtimalle 8 GB HBM RAM ile gelecek. Ancak bunun fiyata yansıması nasıl olacak, işte onu bekleyip görmemiz gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder