19 Mart 2015 Perşembe

Büyük Plak Şirketleri, Apple’a Karşı!!!!

Apple’ın üzerinde çalıştığı ücretli iTunes müzik aboneliği servisi, daha hayata geçirilemeden ilk büyük engelle karşılaştı.

Apple’ın Beats Music tabanlı olarak hayata geçirmeye çalıştığı ve aylık 8 dolar ücretle sunulacak olan müzik servisi, görünüşe göre plak şirketlerinin hoşuna gitmemiş. Üstelik bu durum, ilerleyen zamanlarda Spotify ve Deezer gibi servislere de sıçrayabilir.
Billboard tarafından yayınlanan raporlara göre büyük plak şirketleri, online müzik servislerine karşı tutumlarını yeniden gözden geçiriyor. Her ne kadar CD devrinin son günlerini yaşaması büyük şirketlerin elini zorlasa da, söylentilere göre plak şirketleri Spotify gibi servislerin yeterince kar sağlamadığını düşünüyor. Buna benzer açıklamalar geçtiğimiz dönemlerde Taylor Swift, Radiohead gibi müzisyenlerden de gelmiş, sonuç olarak bu sanatçıların bazı şarkıları bu tip servislerden kaldırılmıştı.
Raporlara göre plak şirketleri, premium hesaplardan memnun olsa da, ücretsiz müzik dinleme seçeneklerinden oldukça rahatsız. Hatta bu rahatsızlık, söylentilere göre plak şirketlerinin Spotify gibi servislerin ücretsiz seçeneklerini kapatmaya veya sınırlandırmaya yönelik girişimlerde bulunmasına sebep olabilir.
İşin Apple cephesinde ise aylık 8 dolarlık ücret, plak şirketleri ile Apple’ın arasını açan en büyük sebep. Plak şirketlerine göre Apple, servis ücretini 10 doların üstüne çıkarmalı ki hem yapılan masraflar karşılansın, hem de kâr sağlansın.
Plak şirketlerinin, müzik endüstrisi için gittikçe zorlaşan bu dönemde ayakta kalmak için yaptıkları bu tip girişimler kısmen anlaşılabilir olsa da, ücretsiz müzik dinlemeyi zorlaştırmak veya ücretli hesap sahiplerine yeni masraflar çıkarmak, pek çok kullanıcıyı yavaş yavaş azalmaya başlayan korsan müzik piyasasına yönlendirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder