19 Mart 2015 Perşembe

Facebook Üzerinden Para Göndermek Mümkün Olacak!!!!!

Facebook yakında devreye sokacağı yeni bir sistemle, kullanıcıların Messenger üzerinden para göndermesine imkan tanıyacak.

Elektronik ve mobil ödeme çözümlerinin pek çok örneği mevcut, her birinin de kendi kullanım alanı ve kullanıcı kitlesi var. PayPal bunlar arasından ilk akla gelen servislerden biri. Şimdi Facebook da benzer bir sistemi devreye sokmaya hazırlanıyor, ancak bu kez amaç kullanıcılar arasında para transferlerinin hızlı ve güvenli biçimde yapılabilmesini sağlamak.
Facebook bu iş için ayrı bir uygulama haline getirdiği Messenger sohbet uygulamasını kullanacak. Messenger üzerinde konuştuğunuz kişilerin isimlerinin yanındaki para sembolüne tıklayarak bir diyalog kutusu açabilecek ve buradan para transferi yapabileceksiniz. Tabii bunun için bir kredi ya da banka kartı tanımlamış olmanız gerekecek.
Buradan diğer kullanıcılara para gönderirken güvenlik için bir de pin kodu girmeniz gerekecek. Transfer anında gerçekleşecek olsa da, paranın hesabınızda belirmesi kullandığınız bankaya bağlı olarak bir ila üç gün sürebilecek. En önemli detay ise Facebook’un bu transferlerden hiçbir komisyon almayacak olması.
Facebook Messenger uygulamasının halen 500 milyon civarında kullanıcısı bulunuyor. Bu da şirketi para transferleri konusunda PayPal gibi servislerle ciddi bir rakip haline getirmeye fazlasıyla yeterli. Android, iOS ve Windows masaüstünden kullanılabilecek olan servis öncelikle Amerika Birleşik Devletleri’nde önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Başarılı olursa ve çeşitli yasal engeller aşılabilirse, zaman içinde dünyanın kalanında da uygulamaya konması söz konusu olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder