11 Mart 2015 Çarşamba

Windows 10’da Xbox Live İçin Ücret Ödenmeyecek!!!!

Windows 10 çalıştıran PC ve telefonlarda, Xbox Live üzerinden online oyun oynamak için para ödeme zorunluluğu olmayacak.

Windows 10 ile birlikte Microsoft’un Xbox konsolu, daha önce hiç olmadığı kadar PC platformuna yaklaşacak. Bu yakınlaşmanın en önemli ürünlerinden biri ise PC’de Xbox Live hizmeti. Kullanıcıların PC’de Xbox Live hizmeti için para ödeyip ödemeyeceği uzun bir süredir merak konusuydu. Beklenen açıklama ise sonunda geldi.
Xbox yetkilisi Larry “Major Nelson” Hryb’in Twitter’da bir kullanıcıya verdiği cevap, uzun süredir merak edilen soruyu sonunda yanıtladı. Xbox Live’ı Windows 10’da kullanabilmek için ücret ödemenin gerekli olup olmadığını soran bir kullanıcıya verdiği cevapta Hryb, Windows 10 kullanan PC ve mobil cihazlarda Xbox Live hizmeti için herhangi bir ücret ödemenin gerekli olmayacağını belirtti.
Microsoft, PC oyuncularına uzun süre eziyet eden Games for Windows Live servisinin oyuncularda bıraktığı kötü izlenimi Windows 10 ve Xbox Live entegrasyonu ile kırmaya çalışıyor. Başarılı bir Xbox Live entegrasyonu, uzun süredir Microsoft’a küskün olan PC oyuncularının gönlünü kazanmaya yarayabilir.
Öte yandan multiplayer oyunlar oynayabilmek için Xbox Live Gold üyeliğe para ödemek zorunda olan konsol kullanıcılarının bu habere çok da sevindikleri söylenemez. Açıklamanın ardından forumları yangın gibi saran tartışmalarda öfke kusan Xbox kullanıcıları, PC sahiplerine ücretsiz sunulan bir hizmet için neden senelerdir para ödediklerini sorguluyorlar. Bakalım Microsoft bu isyan karşısında ne yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder