25 Haziran 2015 Perşembe

Batman Arkham Knight’ın PC Sürümü Satıştan Kalktı!!!!

Piyasaya sürülmesinin ardından PC oyuncularına saç baş yolduran Arkham Knight’ın PC sürümünün satışları durduruldu.

Batman Arkham Knight şüphesiz 2015’in en çok beklenen aksiyon oyunlarından biriydi. Geçtiğimiz Salı günü PC, PS4 ve Xbox One için satışa sunulan Arkham Knight, görünüşe göre PC oyuncularına zor anlar yaşattı. Vasatın altında bir optimizasyon ile sunulan oyunun, sorunlar düzeltilene kadar satışı durduruldu.
PC kullanıcılarından gelen ilk eleştiri, oyunda bulunan 30 FPS kilidi olmuştu. PC oyuncularının hiç sıcak bakmadığı FPS kilidine dair çözümler hemen sanal ortamlarda paylaşıldı. Ancak bu sefer de oyunun tek probleminin FPS kilidi olmadığı ortaya çıktı. Oyunu PC’de oynayan pek çok oyuncu, sistemleri ne kadar güçlü olursa olsun takılmalar, FPS düşüşleri ve oyun çökmesi gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kaldı.
Oyunun geliştiricisi olan Rocksteady, yaptığı ilk açıklamada sorunun farkında olduklarını ve oyunun PC portunu hazırlayan stüdyo ile birlikte çözüm üretmek için uğraştıklarını belirtti. Bu sabah itibari ile Warner Bros olaya el atarak oyunun PC sürümünün Steam’den kaldırmaya karar verdi.
PC oyuncularından özür dileyen dağıtımcı firma, sorunlar çözülene kadar oyunun PC sürümünün satışa sunulmayacağını belirtti. Arkham Knight’ın Steam sayfası an itibariyle aktif olsa da, ne oyunun kendisi, ne de Season Pass içeriği satışa açık değil.
Arkham Knight her ne kadar PC oyuncuları için bir hüsran olsa da, konsol sürümleri incelemelerde oldukça yüksek puanlar aldı. Oyunun PS4 sürümünün Metacritic ortalaması an itibariyle 89 puanda ve Arkham Knight güncel oyunlar arasında The Witcher 3’ün ardından en beğenilen ikinci oyun konumunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder