20 Haziran 2015 Cumartesi

Nokia, 2016’da Telefon Pazarına Geri Dönüyor!!!!

Telefon bölümünü tamamen Microsoft’a satan Nokia, 2016 yılında telefon pazarına geri dönmeyi planlıyor.

Nokia ve Microsoft arasındaki satış anlaşmasının en önemli maddelerinden biri de, Nokia’nın 2016 yılına kadar telefon pazarına girmemesiydi. Telefon bölümünü bu şartlar altında Microsoft’a devir eden Nokia, böylece zarar eden bir yatırımdan kurtulduğu gibi, diğer operasyonlarını da toparlayacak zamanı bulmuş oldu.
Sanılanın aksine Nokia sadece telefon yapıp satan bir şirket değil, çok farklı teknoloji alanlarında da gayet başarılı yatırımları var. Geçtiğimiz aylarda Fransız Alcatel-Lucent şirketini 16,6 milyar dolar ödeyerek satın alan şirket, bu anlaşmayla ağ ürünleri ve hizmetleri tarafını da güçlendirmiş oldu. Nokia yönetimi 2016 yılı itibariyle yeniden hayli kârlı, ancak rekabetin de çok yüksek olduğu mobil telefon pazarına geri dönmeyi planlıyor.
Ancak Nokia yönetimi bu defa daha önce yapılan hataları tekrar etmeye niyetli görünmüyor. Bu yüzden de Nokia büyük ihtimalle telefonları kendi üretmeyecek, bir başka marka ile anlaşarak onların üretim tesislerini kullanacak. Bu bağlamda pek çok firmayla görüştüklerini açıklayan Nokia yönetiminin, başta LG olmak üzere büyük telefon üreticileriyle çeşitli patent lisanslama konularında da fikir alışverişi yaptığı biliniyor.
Buna ek olarak, Nokia’nın ne tür telefonlar üreteceği de tartışılıyor. Üst seviye akıllı telefonlarda rekabetin yoğun ve pazarın hayli doymuş olduğunu gözlemleyen şirketin, telefon sektörüne dönüşü büyük ihtimalle çok ucuz giriş seviyesi ürünlerle olacak. Gelişmekte olan ülkelerdeki potansiyeli değerlendirmeyi planlayan Nokia, daha önce çok büyük miktarlarda satan Asha 220 benzeri ürünlerle tekrar ortaya çıkabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder