9 Temmuz 2015 Perşembe

Adobe Flash Player’da Ciddi Bir Güvenlik Açığı Bulundu!!!!

Eğer Flash Player için yayınlanan son güncellemeyi yüklemediyseniz, ciddi bir güvenlik açığına karşı savunmasız kalabilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde dijital güvenlik firması Hacking Team’i vuran ve 400 GB’lık verinin sızmasına sebep olan hack saldırısı, Adobe Flash Player ile ilgili ciddi bir güvenlik açığını gün yüzüne çıkardı. Adobe, söz konusu açığın yayınlanan son güncelleme ile kapatıldığını belirtti.
Sızdırılan verilerde anlatıldığı üzere söz konusu güvenlik açığı, son dört yılda Flash Player’ın başına gelen en tehlikeli şeylerden biri. Bu olayın ardından Symantec de güvenlik açığını, “saldırganlara uzaktan hedef bilgisayarda kod çalıştırma imkanı sunuyor” şeklinde tanımladı.
Hacking Team verilerinin sızmasının ardından bu güvenlik açığının kötü niyetli hacker gruplarının eline düşmesi an meselesi ve Adobe, şiddetle Flash Player için yayınlanan en yeni güncellemenin yüklenmesini öneriyor. 18.0.0.194 sürümüne kadar olan bütün Flash sürümleri an itibariyle risk altında ve güncellemeye ihtiyaç duyuyor.
Sahip olduğunuz Adobe Flash Player sürümünü buradan kontrol edebilir veya bu adresten en güncel Flash Player sürümünü indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder