15 Temmuz 2015 Çarşamba

Commodore Adı Cebimizde Yaşayacak!!!!

Bir zamanların efsane kişisel bilgisayar markası Commodore, bu kez Android telefon olarak yeniden doğuyor.

1980’li yıllarda Commodore 64 ve Amiga gibi markalarla bilgisayar tarihine damgasını vuran Commodore International, 1994 yılında iflas ederek ortadan kalkmıştı. Takip eden senelerde isim hakları ve patentleri elden ele dolaşan markayı tekrar diriltmek isteyenler olduysa da, hiçbiri başarılı olamadı.
Bir süredir markanın yeniden canlanacağı yolunda söylentiler vardı, ancak yakın zamana kadar ortada pek hareket görünmüyordu. İki İtalyan girişimci tarafından İngiltere merkezli olarak başlatılan girişim sonucunda, Commodore Business Machines Limited adı altında bu yaşlı marka yeniden canlanmış gibi görünüyor.
Ancak piyasaya ilk sürecekleri cihaz, daha önce denendiği gibi klasik anlamda bir kişisel bilgisayar olmayacak. PET adı verilen yeni ürünleri, Android işletim sistemli bir akıllı telefon olacak! İlk olarak İngiltere’de satışa çıkacak olan PET, aşamalı olarak diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika pazarında da görülecek.
PET, 5.5 inçlik Full HD IPS ekranlı bir Android cep telefonu olarak tasarlanmış. İçinde 1.7 GHz sekiz çekirdekli 64-bit MediaTek işlemci kullanılan telefon, 3000 mAh batarya ve Gorilla Glass 3 ekran koruması gibi özelliklere sahip. Önde 13 MP Sony kamera kullanılan telefonun arka kamerası da geniş açılı 8 MP olacak. Çift sim kart ve 4G destekli telefonun, klasik Commodore beji dahil olmak üzere pek çok renk seçeneği sunulacak.
commodore-pet
Ancak PET’in en önemli özelliklerinden biri, beraberinde C64 ve Amiga oyunlarını oynamanıza imkan tanıyacak özel emülatör yazılımlarıyla birlikte satılacak olması. Yeni şirket klasik oyunların çoğunun telif hakkına da sahip olduğundan, telefonun esas çekici noktasının bu olmasına özen gösteriyorlar.
PET’in iki farklı modeli önümüzdeki hafta satışa çıkacak. 16 GB depolama ve 2 GB RAM içeren modeli 300 dolar, 32 GB depolama ve 3 GB RAM içeren modelinin ise 365 dolar fiyata sahip olacağı belirtiliyor. Tabii Commodore isminin yeni nesiller için pek bir şey ifade etmediğini düşünürsek, bu telefonun potansiyel müşteri kitlesinin hayli dar olduğunu tahmin edebiliriz. Bakalım Commodore ismini tekrar yaşatmak için yapılan bu son girişim başarılı olacak mı, onu zaman gösterecek.
commodore-pet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder