1 Temmuz 2015 Çarşamba

IDF 2015, Ağustos Ayında Gerçekleşecek!!!!

Intel’in büyük geliştirici konferansının 2015 ayağı, 18-20 Ağustos arasında gerçekleşecek.

Intel’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği geliştirici konferansı olan IDF, bu yıl Eylül yerine Ağustos ayında gerçekleştirilecek. Intel’in bu yıl etkinliği erkene alacağına dair söylentiler uzun bir süredir ortalıkta dolanıyordu. Bugün gelen resmi açıklama ile birlikte etkinliğin 18-20 Ağustos arasında San Francisco’da yer alacağı kesinleşti.
Etkinliğin erkene alınmasının başlıca sebebi olarak Apple gösteriliyor. Zira Apple da her yıl büyük açıklamalarını Eylül ayında gerçekleştirmesi ile tanınan bir şirket. Intel görünüşe göre etkinliği erkene alarak teknoloji basınını tam kadro olarak ağırlamak istiyor. Önceki yıllarda Apple ile Intel’in etkinlikleri çakıştığı için teknoloji basını kelimenin tam anlamıyla ikiye bölünüyordu.
IDF 2015’in yıldızının Skylake olacağı aşikar. 14 nm’lik yeni mimarinin tüm gücüyle IDF 2015’te sergilenmesi bekleniyor. İddialara göre Intel CEO’su Bryan Krzanich, Skylake ve Cannonlake’in baş rolde olduğu bir ilk gün sunumu gerçekleştirecek.
İşlemciler elbette etkinliğin tek konusu değil. Intel’in yeni kablosuz teknolojilerini de IDF 2015’te tanıtacağı söyleniyor. Yeni Intel ürünlerinin yanı sıra iş ortakları ile birlikte yeni dizüstü ve masaüstü sistemlerin tanıtımının yapılması bekleniyor.
Intel’in 2015 ve 2016 yol haritası geçtiğimiz ay sızmıştı. Bu yol haritasına göre IDF 2015’ten bir ay sonra Skylake-S/U/Y serisi işlemciler piyasaya sürülecek. Geri kalan Skylake ailesi ise 2016’nın ilk çeyreğinde raflardaki yerini alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder