17 Temmuz 2015 Cuma

Microsoft, Çin Fabrikalarını Kapatıyor!!!!

Telefon bölümünde başlatılan yeniden yapılanma, şirketin Çin’deki yatırımlarını da doğrudan etkiledi.

Microsoft’un Nokia ile olan anlaşmasından büyük zararla çıktığı ve neredeyse 9 milyar dolarlık bir miktarı zarar hanesine yazdığını daha önce bildirmiştik. Şirket yönetimi bu yüzden telefon kısmında yeniden yapılanmaya gitmiş, 7,800 kişinin de işten çıkarılmasına karar vermişti.
Şirketin bu yeniden yapılandırma girişiminin sanılandan da büyük olduğu ortaya çıktı. Microsoft’un Çin’deki telefon üretimi yapan iki fabrikası da bu yeniden yapılanma doğrultusunda kapatılacak. Beijing ve Dongguang kentlerinde bulunan fabrikalar, üretim maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle kapatılıyor. Şirketin Vietnam’daki Hanoi fabrikasındaki üretim ise devam edecek, çünkü bu bölgede maliyetler Çin’den bile daha düşük.
Ancak bu gelişmeler Microsoft’un telefon pazarından tamamen çıkacağı anlamına gelmiyor. Bizzat Satya Nadella tarafından yapılan açıklamalarda da, şirketin tek üretici olarak kalsa bile Windows telefonu bırakmayacağının altı çizilmişti. Microsoft’un kapattığı fabrikalardaki cihaz üretimini, pek çok başka şirketin yaptığı gibi Foxconn, Wistron ve Pegatron gibi büyük üreticilerin fabrikalarına kaydırması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder