9 Temmuz 2015 Perşembe

Microsoft, HoloLens İçin Para Dağıtıyor!!!!

Microsoft tarafından geliştirilen HoloLens teknolojisinin kullanım alanlarını artırmak için geliştiricilere çeşitli fonlar ayrılıyor.

Microsoft’un uzun süredir üzerinde çalıştığı HoloLens teknolojisi ilk ortaya çıktığında herkesi hayli şaşırtmış ve etkilemişti. Bu teknoloji Oculus Rift gibi sanal gerçeklik gözlüklerinin aksine kullanıcının tüm görüş açısını üç boyutlu bir görüntüyle doldurmuyor. Yarattığı üç boyutlu görüntüleri gerçek dünyanın üzerine bindirerek çalışıyor, yani güçlendirilmiş gerçeklik sunuyor.
Ancak bu yeni teknoloji geliştirilirken, bir yandan da hangi alanlarda ve ne şekilde kullanılacağının saptanması gerekiyor. Şüphesiz teknolojiyi geliştiren Microsoft mühendislerinin kafasında çeşitli fikirler var. Ancak bu gibi durumlarda farklı sektörlerde deneyim sahibi geliştirici ekiplerin de katılımı, olasılıkları artırmak açısından çok faydalı.
Microsoft bu yüzden HoloLens için yeni kullanım alanları bulacak olan geliştiricilere verilmek üzere 500,000 dolarlık bir bütçe ayırmış. Toplamda beş farklı ekibe pay edilecek bu fonun amacı, HoloLens için Microsoft mühendislerinin aklına gelmeyen yeni kullanım alanlarını ortaya koymak. Amerika kökenli ekipler için ayrılan bu fonda, paranın yanı sıra ücretsiz HoloLens donanım ve yazılım kitleri de verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder