10 Temmuz 2015 Cuma

Samsung-TSMC Yarışı Hızlanıyor!!!!

Samsung ve TSMC arasında süren mobil işlemci üretme yarışı hız kazanmaya devam ediyor.

Güney Koreli endüstri devi Samsung, yaptığı büyük yatırımlarla özellikle mobil işlemci üretimi konusunda rakiplerini sıkıştırmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden biri olan Tayvan kökenli TSMC ise bu rakiplerin başında geliyor ve yarışı bırakmaya pek niyetli görünmüyor.
Uzun süredir 16 nm ölçekli FinFET üretim teknolojisini verimli hale getirmekte zorlanan TSMC, bu yüzden Apple ve Qualcomm gibi çok büyük müşterilerinin kontratlarını Samsung’a kaptırmaya başlamıştı. Samsung’un 14 nm mimarisinde daha başarılı olduğunu gören TSMC, aynı kulvarda koşmaya çalışmak yerine doğrudan 10 nm üretime yöneldi.
TSMC’nin 10 nm mimarisine yöneldiğini gören Samsung’un da bu alandaki çabalarını artırdığı haberleri geliyor. İki firma da 10 nm mimarisinde seri üretime ilk geçen şirket olabilmek için ciddi çaba sarf ediyorlar. Bu arada Samsung’un 14 nm üretim bantlarını daha da artıracağı da söyleniyor.
Özellikle Qualcomm’un yeni Snapdragon 820 ve Apple’ın A9 mobil işlemcilerinin 14 nm FinFET yöntemiyle Samsung fabrikalarından çıkacak olması, şirketin üretimi artırmasını mecbur kılıyor.Çünkü her iki işlemci de çok büyük sayılarda üretilecek.
Öte yandan Samsung’un kendi tasarımı olan Exynos 8 serileri 10 nm mimarisinde üretileceğinden ve 2016 yılında hazır olması planlandığından, bu alandaki çabaların da yavaşlatılması söz konusu değil. Samsung bu yeni işlemcilerin, öncekilere oranla % 20 daha yüksek saat hızına sahip olacağını, ama % 40 daha az enerji tüketeceğini vaat ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder