1 Temmuz 2015 Çarşamba

Windows 10’un 10158 Sürümü Çıktı!!!!

Resmi sürümün dağıtımına başlanmasına günler kala, Windows 10 için yeni bir önizleme sürümü yayınlandı.

Windows 10, 29 Temmuz’da resmen aramıza katılacak. Ücretsiz yükseltme seçeneği sayesinde ilk günden binlerce kullanıcının yeni işletim sistemine geçiş yapması bekleniyor. Anlayacağınız Windows 10, en hızlı yayılan işletim sistemi olmayı şimdiden garantilemiş durumda. Ancak piyasaya sürülecek işletim sisteminin sorunsuz bir deneyim sunması için aylardır süren önizleme testleri de hız kesmeden devam ediyor.
Microsoft, en yeni önizleme sürümü olan 10158’i geçtiğimiz günlerde resmen dağıtmaya başladı. Yeni sürüm pek çok arayüz geliştirmesi ve tasarım iyileştirmesi barındırıyor. Dikkat çeken ilk yenilik ise arayüzün sol tarafını kaydırdığınızda ortaya çıkan uygulamalar menüsü. Ayrıca genel olarak tablet modu da tasarım olarak yenilenmiş durumda.
10158 ile birlikte yeni yeteneklere kavuşan bir diğer önemli özellik ise Cortana. Artık kullanıcılar Cortana’yı kullanarak ses komutuyla e-posta gönderimi yapabilecek. Henüz test aşamasında olan bu özelliğin ilerleyen zamanlarda daha kullanışlı olacağı aşikar. Cortana ile Office 365 entegrasyonu da 10158 sürümü ile birlikte artmış durumda.
Uzun bir süredir Project Spartan adıyla tanıtılan ve geçtiğimiz haftalarda Microsoft Edge olarak resmen tanıtılan yeni nesil tarayıcı ise resmi çıkışını bu sürümle gerçekleştirdi. Artık önizleme sürümündeki yeni tarayıcı Microsoft Edge adını kullanıyor. Önceki sürümlerde sadece Project Spartan ibaresi yer alıyordu.
İşletim sisteminde yer alan diğer değişikler ise; varsayılan olarak gelen GIF desteği, yenilenmiş Fotoğraflar uygulaması ve Ekran Alıntısı Aracı’na eklenen gecikme seçeneği.

Güncelleme: Windows 10 Build 10159 Kullanıma Sunuldu

Microsoft kısa süre içerisinde 300’den fazla hatanın giderildiği yeni Windows 10 sürümü 10159’u Fast Ring’e katılan testçilerin kullanımına sundu. Build 10158 indirienler bilgisayarlarını yeniden başaltıp Update üzerinden doğrudan Build 10159 sürümüne terfi edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder