10 Temmuz 2015 Cuma

Yeni Üst Seviye Lumia Modelleri Metal Kasa Olacak!!!!

Microsoft’un çıkaracağı yeni üst seviye telefonun gövdesinde tamamen metal alaşım tasarıma yer verilecek.

Telefon üreticileri uzun süre üretimde çeşitli plastik türevlerini kullanmayı tercih ettiler. Plastikler hem üretimi daha kolay ve ucuz, hem de darbeye karşı daha dayanıklı telefon modellerinin yapılmasına imkan tanıdı. Ancak bir süredir tüketicide metal alaşım tasarımlara olan ilginin artmasıyla birlikte, Samsung gibi büyük firmalar bile ürün gamlarında bu malzemelere yer vermeye başladılar.
Microsoft’un yeni üst seviye telefonlarında da benzer bir durum söz konusu olacak. Şirket bundan sonra çıkaracağı Lumia ve diğer Windows Phone modellerinde, alüminyum alaşım gaövde kullanma kararı almış. Tabii bu durum sadece üst seviye telefonlar için geçerli, giriş seviyesi modellerde yine plastik türevleri kullanılmak zorunda.
Şirketin bu türden tamamen metal alaşım gövdeli ilk amiral gemisi modelini çıkarmak için öncelikle Windows 10 işletim sisteminin çıkışının tamamlanmasını beklediği biliniyor. Ancak Windows 10 Mobile versiyonunun çıkışı sonbaharı bulacağından, ilk full metal Lumia modelini ancak 2015 sonuna doğru göreceğimiz tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder