2 Ağustos 2015 Pazar

BlackBerry Telefon Üretmeyi Bırakabilir!!!!

Bir zamanların efsane telefon markası BlackBerry, düştüğü zor durumdan çıkamazsa yakında telefon üretmeyi bırakacak.

Kanadalı teknoloji firması BlackBerry geçen yıllar içinde telefon pazarında en geriye düşmenin şokundan bir türlü çıkamadı. Radikal adımlar atarak batmaktan kurtulmayı başaran şirket, çıkardığı yeni modellerle de bir türlü istediği çıkışı yakalayamadı. Tabii bunda gittikçe durgunlaşan mobil pazarın da büyük payı oldu.
Ancak görünen o ki BlackBerry için artık yolun sonu görünmüş bulunuyor. Bizzat şirket CEO’su John Chen tarafından da onaylanan söylentilere göre, şirket ciddi olarak akıllı telefon pazarından çıkmaya hazırlanıyor. Üstelik bunun için öngörülen süre de çok değil. Bu yöndeki kararın önümüzdeki aylarda alınacağı bildiriliyor.
Eğer şirket yönetimi telefon pazarından çıkmaya karar verirse, bu durumda BlackBerry herhangi bir yeni model üretmeyecek ve satışa çıkarmayacak demektir. John Chen bu yolda bir karar alınırsa, şirketin yeniden yapılanarak sırf yazılım üzerine yoğunlaşabileceğini öngörüyor. Kurumsal güvenlik konusunda hayli tecrübesi olan BlackBerry’nin zaten bir süredir Google ile yazılım geliştirme konusunda işbirliği yaptığı da biliniyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder