23 Ocak 2017 Pazartesi

PC Oyuncu Bilgisayarı Pazarı Yeni Bir Rekor Kırdı!!!

Bağımsız pazar analizlerine göre 2016 yılında PC oyuncu bilgisayarı ve aksesuarları pazarı 30 milyar doları geçti.

Bir kaç yılda bir, PC oyunculuğunun ölmek üzere olduğuna dair yorumların sayısı ilginç biçimde artar. Ve her seferinde de sonuç PC pazarında bir ekonomik büyüme olarak ortaya çıkar. 2016 yılında da benzer bir rekor kırıldı ve PC oyuncu bilgisayarları ve aksesuarlarında küresel pazarın büyüklüğü ilk kez 30 milyar doları geçti.
PC donanımlarındaki sayı ve çeşitliliğin artması, yeni nesil güçlü ekran kartlarının ve yüksek kalitede monitörlerin çıkması, dizüstü pazarında da daha ince ama güçlü seçeneklerin ortaya çıkması gibi pek çok sebep söz konusu. Bağımsız piyasada araştırma şirketi Jon Peddie Research tarafından yapılan analiz, 2016’nın PC oyuncularına hiç olmadığı kadar fazla donanım seçeneği getirdiğini gösteriyor.
Üstelik rakamlara göre bu pazar büyümesi sadece üst seviye pahalı donanımlara bağlı da değil. 30 milyar dolarlık pazarın %43’lük oranı üst seviye donanım satışlarına ait. Orta seviyenin payı %35 ve giriş seviyesi ise %22 civarında. Farklı fiyat segmentlerinde sunulan bol alternatif, her gelir seviyesinden oyuncuya hitap edilmesine imkan vermiş.
Sonuç olarak PC oyuncu bilgisayarları ve aksesuarları pazarı, 2016 yılını yeni bir rekorla ve gayet sağlıklı kapatmış görünüyor. 2017 yılının da benzer şekilde geçeceğine dair güçlü tahminler var.

(600. Haber!!!! Beni Okuyan Herkese Teşekkür Ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder