26 Aralık 2014 Cuma

Kodak Marka Telefon Geliyor!!!

Bir zamanların efsane fotoğraf makinesi üreticisi, şimdi yeni bir telefonla tekrar ayağa kalkmaya çalışacak.

Kodak adı bir zamanlar fotoğraf kelimesiyle özdeşleşmişti dersek yanlış olmaz. Özellikle anında basılı foto çıkarabilen Polaroid fotoğraf makineleri yıllar boyu ailelerin en sevdiği teknolojik cihazlardan biri olagelmişti.
Ne var ki dijital fotoğrafçılığın yaygınlaşması ve özellikle de kameralı cep telefonlarının standart hale gelmesi, neredeyse bir asırlık geçmişi olan firmayı iflasa sürükledi. Bir dönem patent davalarıyla ayakta kalmaya çalışan şirket, şimdi kendi markasını taşıyan bir cep telefonuyla yeniden gündeme gelmeyi amaçlıyor.
Kodak’ın telefonu Android işletim sistemli olacak ve İngiltere kökenli Bullitt firması tarafından tasarlanıyor. Bullitt aynı zamanda aşırı sağlam sahra telefonları sunan Caterpillar markasının tasarımlarını da yapıyor, yani tecrübesiz sayılmaz. Ancak Kodak’ın bu yeni telefonla tüketiciye ne sunacağı henüz pek belli değil.
Şüphesiz firma fotoğrafçılık geçmişinden gelen ününden ve tecrübesinden faydalanan bir ürün ortaya koymak isteyecektir. Ancak fotoğrafçılık işinin artık tamamen yazılımsal olarak halledildiği bir ortamda, diğer cep telefonu üreticilerinin sunamadığı neyi tüketicilere sunabilir, orası tartışılır. Bu sorunun cevabını büyük ihtimalle Ocak ayındaki CES fuarında hep birlikte alacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder