19 Ocak 2015 Pazartesi

Apple’dan GoPro Alternatifi Gelebilir!!!!

Apple’ın son yaptığı patent başvurusuna göre ilerleyen tarihlerde bir başka giyilebilir Apple ürünüyle karşılaşabiliriz

Amerika Patent Ofisi’nin Apple’a verdiği son patent, Apple’ın bir başka giyilebilir teknoloji üzerinde çalıştığını gösteriyor. Giyilebilir kamera alanında verilen bu patente göre Apple GoPro alternatifi bir giyilebilir kamera ile karşımıza çıkabilir.
GoPro ismi, Apple’ın yaptığı patent başvurusunda bile geçiyor. Apple’a göre GoPro haddinden fazla rüzgar direncine sahip ve titreşimlerden oluşabilecek hasarlara karşı korumasız durumda.
Bu bilgilere bakılırsa Apple, GoPro’da gördüğü eksiklikleri kendi ürününde düzeltmeye çalışacak ve elbette ki bu yeni özelliklerin de patentlerini elinde bulunduracak. Günümüz teknoloji mücadelesinin genel olarak patentler üzerinden gerçekleştiğini göz önüne alırsak Apple’ın bu hamlesi ekonomik açıdan şirkete büyük yarar sağlayabilir.
Her ne kadar Apple dünyanın en önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olsa da giyilebilir kamera pazarında GoPro’nun rakipsiz üstünlüğü mevcut. GoPro’nun zamanında Sony gibi rakiplerini bu alanda yok ettiğini düşünürsek Apple gibi bir devin bile giyilebilir kamera alanında zorlanacağını söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder