19 Ocak 2015 Pazartesi

Intel Yeni Grafik Sürücüsü Yayınladı!!!

Intel, yayınladığı son sürücü ile dahili grafik işlemcilerine pek çok geliştirme sunuyor.

Söz konusu dahili grafik birimleri olduğu zaman sürücü güncellemeleri, harici GPU’lar kadar sık yayınlanmıyor. Intel HD grafik ailesi de uzun süredir büyük bir güncelleme almıyordu. Ancak Intel sessizliğini bozarak pek çok geliştirme sunduğu yeni sürücü paketini dahili grafik birimleri için yayınlandı.
Sürüm notlarına göre yeni güncelleme Windows 8.1 için ufak hataların yanı sıra, Windows 7’de görülen önemli grafik sorunlarını gideriyor.
Güncelleme paketinin sunduğu en önemli geliştirmeler ise, VP9 video oynatımının kısmi donanım hızlandırmasıyla daha da etkili hale getirilmesi ve 4K videolarda kullanılan HEVC çözümlemesinin 8-bit ve 10-bit desteği ile geliştirilmesi oldu. Ayrıca yeni güncelleme ile birlikte OpenGL ve OpenCL desteği de genişletildi.
Intel ayrıca son güncellemesiyle birlikte Broadwell sistemlerde gerçekleştirdiği pil ömrü iyileştirmelerinden de bahsetti. Intel’e göre HD video oynatımlarında Broadwell işlemciler 90 dakikaya kadar daha fazla pil ömrü ve %20’ye varan GPU performansı artışı sunuyor.
Yeni Bay Trail ailesi hariç Haswell ve Broadwell ürünler için yayınlanan son güncellemeyi buradan indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder