26 Ocak 2015 Pazartesi

Bard’s Tale 4 Resmen Duyuruldu!!!

Eski RPG serilerini yeniden canlandıran Brian Fargo, bu kez de gözü Bard’s Tale serisine dikmiş.

Brian Fargo ve eski Interplay emekçilerinden oluşan stüdyosu inXile, RPG tarihine damgasını vurmuş oyun serilerini canlandırmaya devam ediyor. Wasteland 2 ile büyük başarı kazanan inXile, bir süredir Planescape: Torment adlı klasiğin devamı niteliğindeki Torment: Tides of Numenera üzerinde çalışıyor.
Ancak Fargo’nun kafasında çok daha eskilerden bir efsaneyi uyandırmanın olduğu, geçtiğimiz günlerde attığı tweet ile ispatlandı. İlki 1984 yılında yapılan ve üç oyundan oluşan Bard’s Tale serilerinin devamı inXile tarafından yapılacak!
Fargo-Bards-Tale
Bu oyunlar dönemin en çok sevilen RPG oyunları arasında yer alıyordu. 2004 yılında bir Bard’s Tale yapıldıysa da, orijinal serinin lezzetinden çok uzaktı ve başarılı da olamadı. O yüzden inXile tarafından yapılacak olan oyun serinin dördünce oyunu olacak ve aynı diyarda geçecek.
Fargo ve ekibi diğer oyunlarında yaptıkları gibi, Bard’s Tale 4 için de Kickstarter üzerinden finans desteği toplamaya çalışacaklar. Kampanya henüz başlamadı, ancak yakında konuyla ilgili daha fazla açıklama yapılması bekleniyor. Fakat Fargo’nun Wasteland 2 projesinin başarısına bakmak bile, Bard’s Tale 4’ün para toplamakta zorlanmayacağını düşünmemize neden oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder