29 Ocak 2015 Perşembe

Falcon Heavy Böyle Uçacak!!!!

SpaceX tarafından yayınlanan yeni bir video, Falcon Heavy uzay gemisinin nasıl çalışacağını gösteriyor.

Elon Musk’ın sivil uzay ve havacılık şirketi SpaceX, Dragon uzay gemisi ve yeniden kullanılabilir Falcon 9 roketleriyle olan çalışmaları adım adım ilerletiyor. Şirketin yol haritasındaki bir sonraki adım ise Falcon Heavy ağır siklet roketin yapılması ve uçurulması olacak.
Falcon Heavy düşük yörüngenin ötesindeki görevler için çok önemli. Özellikle Mars gibi diğer gezegenlere gidiş için gereken malzemenin yüksek yörünge istasyonlarına taşınması için, bu ve daha da ağır siklet roketlerin düzgün çalışır hale gelmesi şart.
Falcon Heavy roketinin benzerlerine en büyük üstünlüğü ise neredeyse tüm parçaların olabilecek en az masrafla tekrar kullanılabilir şekilde tasarlanması. Hem ana roket, hem de iki yardımcı roket işleri bitince dönüp tekrar piste inecek ve kısa sürede uçuşa hazır olacak biçimde tasarlanıyor.
Bu gemiler arzulandığı gibi çalışırsa, her uçuşun zaman ve para maliyeti inanılmaz biçimde düşecek. Çünkü her uçuş için yüzmilyonlarca dolar ve aylarca süre harcayarak yeniden roket üretilmeyecek. Aşağıdaki animasyon videoda Falcon Heavy nasıl çalışacak, kendiniz de izleyip görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder