21 Ocak 2015 Çarşamba

Sid Meier Yıldız Gemileriyle Geliyor!!!

Firaxis Games tarafından hazırlanmakta olan Starships, 2015 yılı içinde piyasada olacak.

Sid Meier’in Civilization serileri hep Dünya üzerinde gelişen insanlığın hikayesini anlatır. Ancak Meier daha önce iki oyunla Dünya dışına da çıkmıştı. İlki Alpha Centauri, ikincisi ise Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth olan bu oyunlarda, insanlığın yıldızlara olan yolculuğunun hikayesi anlatılıyordu.
sid-meiers-starships-001
Starships ise çok daha farklı bir oyun olacak. 2K Games tarafından resmen duyurulan oyun, bu kez gezegen yüzeyinde değil de yıldızların arasında geçecek. Sıra tabanlı bir yapıda tasarlanan oyun, yıldız gemileri üzerine kurulu olacak.
sid-meiers-starships-002
Oyunun konusu ise Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth evreninde geçecek ve dolaylı da olsa o oyundaki olaylarla bağlantılı olacak. Dünya’dan ayrıldıktan sonra uzak bir yıldız sisteminde yeni bir uygarlık kuran insanlık, kökenlerini ve diğer insanların kaderini merak etmektedir. Günün birinde uzak bir yıldızdan zayıf bir radyo sinyali gelir ve yıldız gemileri hazırlanarak yola çıkarılır.
sid-meiers-starships-003
Starships’in ana amacı asırlar önce Dünya’dan kaçan diğer gemilerden doğan ve büyüyen farklı insan uygarlıklarını bulmak, onlarla bağlantı kurmak ve hepsini birleştirmek olacak. Tabii bunu hangi yöntemlerle yapacağınız size bağlı, ama yıldız gemileri bu oyunda kilit rol oynayacaklar. Aşağıda oyun duyurulduğunda yayınlanan videoyu izleyebilirsiniz, ancak oyunla ilgili çok fazla ipucu verdiği söylenemez. Oyun için resmi çıkış tarihi henüz belli değil, ancak 2015’in ilk yarısında çıkacağı söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder