21 Ocak 2015 Çarşamba

Yeni Nvidia GTX Titan Ne Zaman Gelecek?!!!

Nvidia’nın GTX 960 modelini resmen piyasaya çıkarmasına az bir zaman kala, yeni Titan’ın resimleri internete sızdı.

Çin kaynaklı Tieba.Baidu sitesi üzerinde yayınlanan bazı resimlerin, Nvidia’nın yeni GTX Titan ekran kartına ait olduğu iddia edildi. Resimlerde her ne kadar tüm kart görülmese de, işlemci ve hemen çevresindeki kesimde yer alan bileşenleri açıkça görmek mümkün oluyor.
Bu resimlerde Nvidia’nın GM200 grafik yongası görülebiliyor. Bu yonga Maxwell ailesinden ve 28 nm mimariye sahip. Bu işlemci üzerinde en az 3072 CUDA çekirdeği ve 96 ROP bulunması bekleniyor. Daha önceki Titan modelinde kullanılan Kepler tabanlı GK110 grafik yongasından daha farklı ebatlarda olduğundan, Nvidia’nın soğutma sistemini de uygun biçimde değiştireceği tahmin ediliyor.
Fotoğraflarda RAM modüllerinin de bir kısmı görülebiliyor. Resimlerle beraber sızan bilgilere göre Nvidia bu yeni karta en az 12 GB RAM yerleştirecek. Hafıza veri yolunun ise 384-bit olacağı söyleniyor.
Nvidia’nın bu yeni kartı GTX Titan-X adıyla önümüzdeki Şubat ya da Mart ayında duyuracağı söyleniyor. Şirket bir önceki Titan modelini de geçtiğimiz Şubat ayında duyurmuştu. Fiyat tabii ki henüz belli değil, ancak bir önceki Titan’ın fiyatına bakarak az çok bir tahminde bulunabilirsiniz.

titan-x-1

titan-x-2

titan-x-3
titan-x-4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder