12 Şubat 2015 Perşembe

App Store Değerlendirmeleri Böyle Manipüle Ediliyor!!!

Çin’de ortaya çıkan bu fotoğraf, App Store değerlendirmelerinin nasıl manipüle edildiğini gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya Çin’de ortaya çıkan bu fotoğraf, raporlara göre ülkede kurulan manipülasyon merkezlerinden birine ait. Bu merkezlerin en önemli görevi ise parasını ödeyen geliştiricilerin uygulamalarını indirip pozitif değerlendirme yapmak.
Yayınlanan fotoğrafta Çinli bir çalışanını bolca iPhone 5C modeli karşısında görüyoruz. Gelen raporlara göre bu çalışanların görevi belirlenen uygulamaları defalarca indirmek, değerlendirmek ve silmek. Bu yöntemin uygulandığı uygulamalar daha hızlı bir biçimde App Store listelerinde yükselme fark edilme şansına sahip oluyor.
app store manipüle 2
Aynı manipülasyon merkezlerine ait olduğu iddia edilen bir diğer fotoğraf ise bu hizmetin fiyat listesini gösteriyor. Bu listeye göre bir geliştirici en iyi ücretsiz uygulamalar listesine girmek için 11,200$ ödemek zorunda. Eğer uygulamanın listede kalması isteniyorsa her hafta 65,000$ ödenmesi gerekiyor.
Çinli ticaret ağlarında bunun gibi pek çok manipülasyon merkezini bulmak mümkün. Her ne kadar Apple bu tip manipülasyonlar karşısında önlemini alsa da, Çin gibi pazarlarda bu tip merkezler önemli bir gelir kaynağı olarak iş görmeye devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder