20 Haziran 2015 Cumartesi

Sony Isınma Problemine Çözüm Arıyor!!!!

Sony’nin Qualcomm işlemcili yeni Xperia Z4 modelindeki aşırı ısınma sorununa çözüm aradığı bildirildi.

Sony’nin ülkemizde de Xperia Z3+ adıyla piyasaya çıkardığı telefonda kullanılan Qualcomm Snapdragon 810 işlemcisinden kaynaklanan ısınma sorunları, şirket tarafından da resmen kabul edilmiş görünüyor.
Sony bu işlemciyi kullanan tek firma değil, Snapdragon 810 kullanan markaların telefonlarının tümünde benzer sorunlar yaşandığı biliniyor. Bazı firmalar tasarımsal değişikler yaparak bu sorunu aşmaya çalıştılar. HTC gibi bazı başka firmalar da yazılımsal güncellemelerle işlemci saat hızını kısarak aşırı ısınmanın önüne geçmeye çalıştılar.
Sony’nin de benzer bir şekilde Snapdragon 810 işlemcinin aşırı ısınma sorununa çözüm bulmaya çalıştığı bildiriliyor. Şirketin halen piyasada bulunan telefonlar için yakında bir güncelleme yayınlayacağı duyuruldu. Bu güncelleme büyük ihtimalle işlemci saat hızlarını kısıp yükü azaltarak ısınmanın önüne geçmeye çalışacaktır. Tabii bu da kullanıcıların vaat edilen performansı tam anlamıyla göremeyecekleri anlamına gelebilir. Daha sonra üretilecek telefonlarda ise tasarımsal değişiklikler yapılmasının gündemde olduğu haber veriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder