23 Temmuz 2015 Perşembe

Apple, Otomotiv Dünyasından Transferleri Sürdürüyor!!!!

Apple’ın otonom özelliklere sahip bir elektrikli otomobil üretmeye niyetli olduğu, yapılan yeni transferlerle iyice belirginleşiyor.

Apple’ın daha Steve Jobs hayatta ve yönetimdeyken farklı sektörlerde de varlık göstermeye hazırlandığına dair pek çok söylenti vardır. Ancak bunlar içinde en kuvvetlisi otomotiv sektörüne girmekle ilgili olandır.
Apple tarafından arka arkaya farklı sektörlerden yapılan transferler, şirketin tasarladığı otomobile dair bir fikir verebiliyor. Elektrikli motorlar ve bataryalar konusundaki uzman isimleri bünyesine katması, aracın motoru konusunda pek fazla şüpheye yer bırakmıyor. İsviçre’den getirilen Paul Furgale gibi ünlü bir robotik uzmanı ise, Apple’ın otonom sürüş peşinde olduğunu gösteriyor.
Şirketin yaptığı son transfer ise doğrudan üretim ve kalite kontrol gibi konularla alakalı bir isim. Apple bünyesine yeni katılan Doug Betts, Nissan ve Toyota gibi markalarda uzun süre çalışmış, 2007-2014 arasında da Fiat-Chrysler Grubu’nun dünya çapındaki operasyonlarında önemli rol oynamış bir isim. Apple’ın Betts’i bünyesine katması, şirketin uzun vadeli üretim planlarına yönelik bir yatırım olarak görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder