3 Temmuz 2015 Cuma

Broadwell-E Serisine Ait Yeni Detaylar Açığa Çıktı!!!!

Intel Broadwell işlemci

Haswell-E serisinin yerini alacak olan Broadwell-E, 2016’nın ilk çeyreğinde kullanıcılar ile buluşacak.

Intel’in hız ve performans tutkunları için çıkardığı E serisi, yeni yuvasını Broadwell ailesinde bulacak. Geçtiğimiz yıl çıkan Haswell-E serisinin yerini alması planlanan 14nm’lik Broadwell-E serisinin üretimine 2016’nın Ocak ayında başlanacak ve aynı yılın ilkbahar aylarında piyasaya sürülecek.
Intel, yeni Broadwell-E serisine ait teknik detayları donanım ortaklarıyla paylaştı ancak bazı bilgiler teknoloji basınına sızdı. Bu bilgilere göre Broadwell-E serisi, aynı Haswell-E’de olduğu gibi altı ve sekiz çekirdekli model seçeneklerine sahip olacak.
Broadwell-E serisinin sekiz çekirdekli en güçlü sürümü 20 MB Intel akıllı önbellek ve Turbo Boost 2 teknolojilerine sahip olacak. Hyperthreading teknolojisi de Haswell-E’den Broadwell-E’ye aktarılan teknolojilerden biri. Yeni Broadwell-E işlemciler, dört kanal DDR4 2400 MHz bellek desteğine sahip olacak.
Güç tüketimi konusunda altı ve sekiz çekirdekli Broadwel-E işlemcilerinin 140W TDP değerine sahip olduğu belirtiliyor. Broadwell-E işlemcilerin hali hazırda satılan LGA 2011-V3 anakartlarla uyumlu olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder