8 Temmuz 2015 Çarşamba

Samsung, 2 TB SSD Modellerini Tanıttı!!!!

Samsung’un tanıtımını yaptığı yeni nesil SSD’ler, V-NAND teknolojisiyle 2 TB depolama alanı sunuyor.

Samsung dün yaptığı duyuruyla iki yeni SSD ürününü tanıttı. Firmanın 3D Vertical NAND (V-NAND) teknolojisi ile geliştirilen bu SSD’ler, 2 TB gibi SSD’ler için dikkat çekici bir depolama alanına sahip. Tanıtımı yapılan iki SSD, Samsung’un 120 GB’lık sürümle başlayan V-NAND ailesine katılacak.
Samsung’un kıdemli başkan yardımcısı Un-Soo Kim, kullanıcılardan 500 GB ve üzeri depolama imkanı sunan SSD’ler konusunda oldukça fazla talep geldiğini ve 2 TB’lık yeni modellerin, multi-terabyte SSD çağında güçlü bir etken olacağını belirtti.
Yeni 2 TB’lık 850 SSD PRO ve 850 SSD EVO modelleri, 7 mm inceliğinde 2.5 inçlik alüminyum kasalara sahip. İçerisinde 128x128GB 32 katman V-NAND flaş barındıran yeni SSD’lerin kontrolü, yeni ve geliştirilmiş MHX kontrolcüler ile sağlanıyor. Dört adet 20 nm sınıfı LPDDR3 DRAM bellek desteği sunan bu kontrolcü sayesinde 4K video izleme ve düzenleme performansında ciddi bir artış gözleniyor.
Samsung, V-NAND ailesinin yeni ürünleri için 10 yıla kadar sorunsuz kullanım garantisi veriyor. 850 SSD PRO sürümünün 300 TB’a kadar, EVO sürümünün ise 150 TB’a kadar yazma ömrü olduğunu iddia eden Samsung, ürünlerin mSATA ve m.2 varyasyonlarının da yolda olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder