12 Ağustos 2015 Çarşamba

Intel, Dizüstüler İçin Üst Seviye Core i7 Hazırlıyor!!!!

Intel tarafından yapılan açıklamalar, üst seviye dizüstüler için yeni bir K serisi mobil işlemcinin yolda olduğunu gösterdi.

Dizüstü bilgisayar pazarında bir süredir satışların önemli bir bölümü güçlü oyun makineleri tarafında yapılıyor. Ancak mobil işlemciler her zaman ısı ve enerji tüketimi gibi kritik konular dikkate alınarak kısıtlandığından, performansları genellikle masaüstü benzerlerini gerçekten yakalayamıyor. Tabii BIOS ayarlarıyla oynayarak çoğu dizüstünde işlemciye hız aşırtmak yine de mümkün.
Intel yaptığı açıklamayla daha yüksek performans isteyen dizüstü kullanıcılarını memnun edecek yeni bir seri işlemci çıkaracağını açıkladı. K Serisi türünden olacak olan bu yeni işlemcinin çarpan kilitlerinin açık olacağı ve daha fazla hız aşırtma seçeneği sunacağı biliniyor.
İşlemcinin genel özelliklerine dair henüz pek fazla bilgi verilmiyor. Ancak Core i7-6000 serisi olacağı ve yeni Skylake mimarisini taşıyacağı biliniyor. Bu türden bir işlemci 1,000 dolardan daha ucuz etiket taşımayacaktır. Ayrıca hız aşırtmaya imkan verecek hayli gelişmiş soğutma tertibatı da kullanılması gerekecektir. Bu da yeni serinin hedefinin en üst seviye dizüstü bilgisayarlar olacağı anlamına gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder