12 Ağustos 2015 Çarşamba

Sony’den VAIO Sahiplerine Windows 10 Uyarısı!!!!

Sony, Vaio marka dizüstü kullanıcılarını Windows 10’a geçmeden önce beklemeleri gerektiği konusunda uyardı.

Sony, dizüstü bilgisayar markası Vaio’yu geçtiğimiz yıl başka bir şirkete satmıştı. Ancak şirketin satış gerçekleşmeden önce piyasada satmış olduğu bilgisayarlara yönelik sorumluluk ve desteği bir dereceye kadar yine kendi omuzlarında.
Bu bağlamda Sony tarafından bir yıl öncesine kadar satılmış olan Vaio dizüstü bilgisayarlara yazılımsal desteği de devam ediyor. Windows 10 işletim sisteminin çıkmasıyla beraber, Windows 8 ve 8.1 yüklü olarak satılmış Vaio sahipleri de yeni sisteme geçmeye hak kazandılar. Ancak Sony bu kullanıcıları sabretmeleri konusunda uyardı.
Sony tarafından eski Vaio modelleri için hazırlanması gereken Windows 10 uyumlu yeni sürücülerin yazılması henüz tamamlanmış değil. Bu sürücülerin en erken Ekim ortasından önce hazır olmaları da beklenmiyor. Yani Windows 10’a geçmek isteyen Vaio kullanıcıları, şimdilik beklemek zorundalar.
Öte yandan, daha eski olan Windows 7 işletim sistemiyle satılmış olan Vaio modellerine yönelik herhangi bir sürücü güncellemesine dair Sony tarafından herhangi bir açıklama gelmedi. Bu cihazların sahipleri de Windows 10’a ücretsiz olarak geçme hakkına sahipler. Ancak Sony’nin bu modellere yönelik yeni sürücüler yayınlama niyeti olduğuna dair hiçbir işaret görünmüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder