12 Ağustos 2015 Çarşamba

NVIDIA Dizüstüler İçin GTX990M Modelini Hazırlıyor Olabilir!!!!

Nvidia tarafından üst sınıf dizüstüler için hazırlanan yeni mobil grafik işlemcinin 2015 bitmeden piyasada olması bekleniyor.

Nvidia’nın Maxwell serisi işlemcilerle masaüstü bilgisayarlarda ciddi başarı kazandığı görüldü. GTX 900 serisi ekran kartları büyük satış rakamları yakaladılar ve şirketin 2015 bilançosuna da ciddi katkı yapacakları hesaplanıyor. Önümüzdeki yıl yeni nesil işlemci ve mimarilere geçmeyi planlayan Nvidia, henüz Maxwell serisiyle işini bitirmemiş gibi görünüyor.
Şirketin üst seviye dizüstü bilgisayarlar için N16E-GXX kod adlı, Maxwell tabanlı yeni bir mobil grafik işlemcisi hazırladığı ve bunu sonbaharda piyasaya sürmeyi hazırladığı haberleri geldi. Üstelik haberin kaynağı da sıradan biri sayılmaz. Çin’in en büyük ikinci bilgisayar üreticisi konumunda bulunan Hasee şirketinin CEO’su Wu Haijun, bir toplantıda Nvidia’nın GTX990M adını verdiği yeni bir işlemci geliştirdiğini açıkladı.
wu haijun
Verilen bilgilere göre GTX990M modeli doğrudan anakart üzerine lehimli olacak ve değiştirilemeyecek. En üst seviye dizüstülerde kullanılması beklenen bu modelin, SLI olarak çalışan iki adet GTX980M işlemcisinin toplam gücünden çok daha fazla performans üreteceği iddia ediliyor. Enerji tüketiminin ise 100 ila 180 Watt arasında olacağı söyleniyor.
Nvidia’nın bu iş için tüm özellikleri açılmış ve saat hızları artırılmış GM204 yongasını kullanacağı düşünülüyor. GTX980M modelinde özellikleri hayli kırpılmış bir GM204 kullanılıyordu ve tam potansiyeline ulaşmaktan uzak kalıyordu. Ancak 180 Watt çeken bir GPU’nun dizüstü bilgisayarda ne kadar verimli olacağı da merak konusu oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder