6 Ocak 2017 Cuma

2016’da Gözden Kaçan 10 İyi PC Oyunu!!!

2016’yı geride bırakırken, yeni yıla gözden kaçırdığınız oyunlara bir şans vererek girin.

2016 yılında oyun sektörü herhangi bir yavaşlama göstermedi. Yine bolca yüksek bütçeli ve indie oyun piyasaya sürüldü. Elbette gerek bütçe, gerekse zaman azlığı nedeniyle oyuncuların yıl içinde çıkan çoğu oyundan haberi bile olmuyor. Bu sebeple bu yazımızda arada kalmış ve gerekli ilgiyi görememiş oyunları listeledik.

Shenzhen I/O

Zachtronics tarafından geliştirilen Shenzhen I/O, stüdyonun 2015’te piyasaya sürdüğü TIS-100 oyunu için devam niteliği taşıyor. TIS-100, oyunculara temel Assembly komutlarını oyun formatında öğretirken, Shenzhen bu konsepti bir sonraki seviyeye taşıyıp, oyunculardan kendi devrelerini kurarak ucuz elektronik cihazlar üretmesini istiyor.

Reigns

Babanızdan size kalan krallığı yönetmenizi isteyen Reigns, ilk bakışta oldukça basit görünse de, Tinder tarzı ikili seçim sistemi oyunu bir anda farklı bir boyuta çekiyor. Halkınız isyanda ve yiyecek mi talep ediyor? Ekranı sola kaydırıp kişisel kileri halkınızla paylaşabilir veya sağa kaydırarak isyanları orduyla bastırabilirsiniz. Oyun size bu tarzda tonla seçenek sunuyor ve krallığı ayakta tutmak vereceğiniz kararlara bağlı.

Rusty Lake Hotel

Point & click tarzı bir macera oyunu olan Rusty Lake Hotel, gotik görsel tasarımı, yer yer tüylerinizi diken diken eden sahneleri ve zekice tasarlanmış bulmacaları ile mutlaka bakmanız gereken bir oyun. Üstelik devam oyunu Rusty Lake: Roots da geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürüldü.

Unbox

90’ların platform oyunlarını andıran Unbox, size bir posta servisinde çalışan karton kutunun kontrollerini veriyor. Unbox’ta kargo teslim etmek yerine dört farklı dünyada uzun binalara tırmanıp farklı araçlar toplayacaksınız. Oldukça eğlenceli bir oynanışa sahip olan Unbox, bolca Metal Gear Solid göndermesi ile de serinin hayranlarını mutlu edecektir.

Owlboy

Owlboy, her yıl çıkan retro temalı platform oyunlarına oldukça benzese de, piyasaya sürülmesi 9 yıl sürdüğü için ilgimizi çekti. Owlboy, adından da tahmin edilebileceği gibi baykuş kanatlarına sahip bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Retro platform oyunlarından alışık olduğumuz şekilde Owlboy bizi yüksek şehirlerden derin yıkıntılara götürüyor.
Ancak Owlboy’u diğer platform oyunlarından ayıranlar, muazzam piksel-art görselliği, kolay kontrolleri ve muhteşem soundtrack albümü. Eğer Shovel Knight veya Axiom Verge tarzı bir oyun arıyorsanız, Owlboy sizi fazlasıyla memnun edecektir.

Song of the Deep

Ratchet & Clank, Sunset Overdrive gibi oyunları ile tanınan Insomniac, bu yıl daha ufak çaplı Song of the Deep adında bir oyun piyasaya sürdü. Kayıp babasını bulmak için sağda solda bulduğu parçalarla bir denizaltı inşa eden küçük bir kızın öyküsünü anlatan SotD sevimli görselliği, yoğun aksiyonu ve hikayesi ile sizi birkaç saatliğine ekranınıza kilitleyecektir.

Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Shogunate dönemi Japonya’sında geçen Shadow Tactics, rahatsız edici kamerasına rağmen bu listede bulabileceğiniz en iyi oyunlardan biri. Blades of the Shogun açık uçlu, yaratıcılık gerektiren ve oldukça zorlayıcı bir gizlilik mekaniğine sahip. Eski Commandos serisine aşina olan oyuncular, Shadow Tactics: Blades of the Shogun’dan oldukça memnun kalacaktır.

Quadrilateral Cowboy

Listemizdeki en tuhaf oyunlardan olan Quadrilateral Cowboy, basitçe soygun ve hacking türlerini bir potada eritiyor. Oyunun retro görselliği altında, çeşitli algoritmalar kullanarak kilitli kapıları açıyor ve güvenlik tedbirlerini devre dışı bırakıyoruz. Oyunda ilerledikçe, envanterinize bulmacalarda kullanacağınız yeni araçlar ekleniyor. Her ne kadar oyun hiçbir zaman ciddi anlamda zorlaşmasa da, sadece kod yazma mekanizması bile birkaç saatliğine sizi meşgul edecektir.

Grim Dawn

Son birkaç yılda aksiyon-RPG türü pek çok oyun çıktı. Diablo III, Path of Exile, Van Helsing gibi başarılı oyunlar, türün sevenlerini uzun süre memnun etti. Peki bunca kaliteli aksiyon-RPG oyunu arasında neden Grim Dawn’ı oynamalısınız?
Grim Dawn, rakiplerine kıyasla ne daha iyi yazılmış, ne de daha eşsiz. Ancak oyunun derin, açık uçlu sınıf sistemi, Path of Exile ile pek çok ortak özellik barındırıyor. Üstelik devasa yetenek listesi, oyunda ilerlemek için pek çok seçenek sunuyor.

Ember

Torment ve Divinity II: Original Sin II’yi bekleyemiyorsanız, Ember ile RPG açlığınızı bir nebze giderebilirsiniz. Ember’da Lightbringer adlı eski bir kültürün savaşçısı rolüne bürünüyorsunuz. Dünyayı kurtarmak için Ember’ları kurtarmak zorundasınız. Oyunun hikayesi her ne kadar klasik fantezi kalıplarından çıkmış olsa da, oyunun akıcı oynanışı sektörün ağır topları piyasaya sürülene kadar sizi idare edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder